[google-translator]

TRANSFER I Kihami da Costa (20) tekent bij Neftochimic Burgas in Bulgarije.

14/09/21

TRANSFER I Prestige Elite team speler Kihami da Costa (20) tekent zijn eerste profcontract bij Neftochimic Burgas in Bulgarije.

Kihami Da Costa speelde lang bij diverse amateurclubs voordat hij de stap maakte naar Jong Cambuur. Via Jong Cambuur kwam de vleugelverdediger bij SC Braga terecht. Omwille van de internationale opleidingskosten kon de Groninger met Angolese roots niet definitief de overstap maken naar Portugal. Waarna hij terugkeerde bij amateur clubs VV Groningen, Be Quick en Prestige Elite Team van transfervrije high potentials. Via laatstgenoemde maakt Da Costa, na een indrukwekkende stageperiode afgelegd te hebben in Bulgarije, definitief de stap naar het profvoetbal. Dit bij een club met een rijke historie en misschien wel in één van de mooiste plaatsen in Bulgarije aan de Zwarte zee.

Kihami is de volgende speler die na 22-jarige middenvelder Yoram Zandvliet de stap maakt vanuit het Prestige Elite team naar het betaalde voetbal.

Neftochimic Burgas komt uit op het tweede hoogste niveau van Bulgarije. “Ik ben erg blij met deze kans. Ik was zo gretig naar dit moment. Een platform krijgen, om mezelf te tonen en mij door te kunnen ontwikkelen. Ondanks dat het een heel ander land is met een andere cultuur en taal, ben ik hier goed opgevangen door mijn teamgenoten. Ik kijk uit naar mijn officiële debuut komende zondag.”

We add prestige to your sports……