[google-translator]

NEW SIGNING | Kevin Pedro Benzapaca tekent bij Prestige Sports

10/09/21

Talent van RSC Anderlecht sluit zich aan bij Prestige Sports Familie!

Kevin Pedro Benzapaca is een 15-jarige veelzijdige verdediger die geboren is in Oberhausen. De Duitser startte met voetballen bij Bayer Leverkusen. Dit seizoen werd hij bij zijn club KAS Eupen gescout en overgenomen door RSC Anderlecht.

Benzapaca heeft een opportunistisch defensieve speelstijl voor zijn leeftijd, ook al kan hij op dat punt nog verbeteren. Hij zou het komende seizoen eigenlijk starten in de U16 maar is nu al gepromoveerd naar de U18 van RSC Anderlecht. Hieraan kun je zijn potentie al zien! Na een wedstrijd tegen het U21 team van RSC Anderlecht heeft Benzapaca hoofdtrainer Vincent Kompany laten zien wat voor volwassenheid, kwaliteit en potentieel er in zijn spel zit.

Op het veld is hij een echte leider die voorop in de strijd gaat met een agressieve, maar fair-play mindset in de duels. Kevin is ook in zijn tactische kwaliteiten enorm verbeterd. Hier had hij soms problemen mee in het verleden. Hij kan centraal spelen in een 3-5-2 formatie. Hierin zou hij kunnen spelen in de 3 mans verdediging op de linker en rechter kant. In de 4-4-2 formatie is zijn beste positie op de flanken, verdedigend en aanvallend. Hoewel zijn beste posities rechts centraal achterin en rechts back zijn, heeft hij ook het vermogen om aan de linkerkant te spelen.

‘’Mijn doel is om volgend seizoen een vaste waarde te zijn binnen mijn eigen team. Daarnaast zou het mooi zijn om mijn debuut te maken en zoveel mogelijk mee te trainen bij de U21. Mijn mooiste momenten als voetballer waren toen ik mijn eerste minuten maakte bij RSC Anderlecht. Op de trainingen kon ik mij hier meten met de beste spelers! Als het op voetbal aankomt, zou ik David Alaba en Alphonso Davies als voorbeelden hebben omdat mijn voetbalstijl dicht bij hen in de buurt komen.”

Welkom in de Prestige familie!