[google-translator]

TRANSFER | Niek de jong van USV Hercules naar Willem ll U18

08/09/21

TRANSFER | onze eigen “Iniesta” Niek de jong van amateurclub USV Hercules naar Willem ll U18.

De prachtige voetballer Niek de Jong (17) sloop ruim een halfjaar geleden geruisloos binnen bij de Elite Teams van Prestige Sports. Hij sloot zich aan om het plezier in het spelletje terug te vinden en misschien wel wat meer. Het duurde niet lang voordat de technische tweebenige middenvelder bij ons doorgeschoven werd naar onze U21 groep.

Daarin moest hij wel nog sneller denken en handelen. Maar het viel ons meteen op dat hij zich met zijn voetbalkwaliteiten goed staande wist te houden.
Niet groot van stuk maar wel beschikkende over een flinke dosis voetbal intelligentie dus.

Zo stond hij in de winter ineens met Jamiro Monteiro, Jerson Cabral en Rajiv van La Para op onze trainingsvelden. En speelde hij met onze U18 een aantal goede wedstrijden in de afgelopen maanden. Dat ging hem erg goed af.

Hij wekte de interesse op van onze scouts en begeleiders, wat ervoor zorgde dat we met hem aan de slag zijn gegaan. Samen is er een plan besproken waarbij Niek aan zijn fysiek ging werken, door meer krachttraining te volgen en daar een gepast voedingsschema op af te stemmen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

Niek kwam in het afgelopen maandjes knap wat kilootjes aan werd wat sterker en ging ook gewoon steeds beter voetballen.
Via een stage bij Willem ll dwong hij knap een plek af in de selectie van Willem ll U18 volgend seizoen. Daar zijn we bijzonder trots op. Aan zijn achternaam zal het niet gaan liggen! Good luck Niek, trust the proces. Namens de gehele Prestige Sports Family.

We add prestige to your sports…..