[google-translator]

NEW SINGING | Nico Clara Pinto opgepikt door Prestige Sports

08/09/21

NEW SIGNING | Rotterdams top amateur talent Nico Clara Pinto (18) opgepikt door Prestige Sports
Nico Clara Pinto sloot vorig jaar aan bij de trainingen van Prestige Sports en ontpopt zich steeds meer tot één van de beste spelers van het platform.

De dynamische en zeer technische middenvelder, Nico Clara Pinto, speelde jarenlang voor Feyenoord, maar maakte afgelopen seizoen de overstap naar Alexandria’66. De vraag is echter hoe lang nog… Hij trekt zich steeds meer op aan de BVO spelers waarmee hij op ons platform traint en speelt.

De Rotterdamse rechtspoot van Angoleze komaf is grillig. Je kunt zien dat hij heeft leren voetballen op de straten van Rotterdam. Hij komt van een wijk in West die al veel grote Rotterdamse voetballers heeft voortgebracht. Een lust vóór het oog, een Braziliaans achtige speler. Recent scoorde hij in een wedstrijd op fantastische wijze van eigen helft. Al kan hij net zo goed ook drie spelers en nog de keeper uitkappen en scoren, zo een speler is het. In het begin moest hij nog wel erg wennen om in dienst van het elftal te kunnen spelen, maar de laatste maanden gaat dat met de training beter en ontpopt zich steeds meer zijn ware potentie. Het is daarom dat het management Clara Pinto heeft vastgelegd en hem nu voorbereid op stages bij BVO’s.

“Nico is één van de meest talentvolle spelers van ons platform. Covid-19 heeft wat roet in het eten gegooid en een aantal stagemogelijkheden doen verdwijnen. Maar die stages gaan er wel weer komen, daar maken we ons hard voor. We hebben al een paar hele goede spelers gehad waar we veel moeite voor moesten doen om ze op stage te krijgen. Eenmaal op stage wisten de meesten al na een paar balcontacten te overtuigen dat de club te maken had met een bijzondere speler. Zo ook jaren geleden middenvelder Jamiro Monteiro. Ook een Rotterdamse jongen die vanuit onze trainingen op 21-jarige leeftijd pas de stap naar Jong Cambuur maakte en binnen een paar maanden debuteerde in de Eredivisie. Na 2 jaar Cambuur, bij Heracles door de Eredivisie gerankt als één van de vijf beste middenvelders in de competitie destijds. Nico is wel een ander type maar zeker ook een unieke speler”. Aldus de gebroeders Barros van Prestige Sports.

We add prestige to your sports….