[google-translator]

DONE DEAL | Keeperstalent Mert Alegoz kiest voor Prestige Sports

14/07/21

NEW SIGNING | Grootste keeperstalent, Mert Alegoz van Sparta Rotterdam kiest voor Prestige Sports.

Mert Alegoz (16) keeper van Sparta U16 staat te boek als groot talent binnen de Sparta opleiding. Niet voor niets heeft Sparta hem ondertussen doorgeschoven naar het U18 elftal van de jeugdopleiding. Hier traint en speelt hij nu al een tijdje mee. De geboren Rotterdammer van Turkse ouders keept niet eens zo heel erg lang. Maar werd enkele jaren geleden gescout door Sparta toen hij nog maar kort voor Spartaan’20 keepte.

Afgelopen jaar had hij fantastische optredens tegen de beste clubs van de competitie zoals PSV, Ajax, Feyenoord en AZ. In de afgelopen twee seizoenen heeft Alegoz laten zien waarom hij de eerste keeper is van de U16 bij Sparta. Daarnaast heeft hij aangetoond dat hij tot de beste keepers van zijn leeftijd behoort in Nederland. De Turkse voetbalbond zal op korte termijn een uitnodiging sturen om het uit te nodigen voor het nationale jeugdteam.

Mert is met zijn 15 jaar al 1,84m lang, is rustig en heeft een goede reflex. Opvallend is dat hij van zijn doel af durft te keepen en beter wordt in het lezen van het spel. “De ontwikkeling die Mert door heeft gemaakt in de afgelopen jaren is ongelofelijk. Mert trainde bij ons in de zomer al met de U21 Elite groep op 14/15-jarige leeftijd mee. In het begin was het moeilijk voor hem het ging allemaal te snel en de ballen werden veel harder geschoten, maar daar wende hij snel aan. Ook gaan er natuurlijk veel credits uit naar de keeperstrainer van Sparta en keeperstrainer van Prestige Sports waar Mert veel extra sessies mee heeft gepakt en hard bij heeft gewerkt. Sparta heeft er goed aan gedaan om hem door te schuiven naar de U18 niet alleen omdat hij daar goed genoeg voor is maar ook om de speler meer uitdaging te kunnen geven. Het is nu aan Mert om ook eerste keeper te worden bij de U18 van Sparta. Je kunt aan de belangstelling van clubs uit binnen- en buitenland goed opmerken dat hem een grote toekomst te wachten staat.” Vertelt Chris Barros.

We add prestige to your sports….