[google-translator]

NEW SIGNING | Pareltje Ilano Silva Timas ontdekt door Prestige Sports

08/09/21

Prestige ontdekt “de Busquets” van Rotterdam

Pareltje van de jeugdopleiding Excelsior Maasluis Ilano Silva Timas (18) is relatief nog een onbekende speler in het jeugdvoetbal, maar de ruwe diamant ontwikkeld zich sterk op het platform van de Elite Teams van Prestige Sports.

De Kaapverdiaan valt al maandenlang op door zijn Busquets achtige speelstijl en zijn fantastische passes.
Wie wat dieper in zijn profiel duikt kan zich niet aan de conclusie onttrekken dat we te maken hebben met een laatbloeier.

De voetballende middenvelder kwam in de jeugd al namelijk uit voor zowel voor Sparta Rotterdam als Feyenoord.
Ilano is een tweebenige speler met een verfijnde trap en techniek. Verder is Ilano ongelofelijk comfortabel onder druk en in de kleine ruimtes en heeft hij veel loopvermogen.

Niet voor niets traint de U19 speler al structureel mee met de U21 van Excelsior M en de U23 van Prestige Sports. Bij de positioneel zeer sterke en ijverige middenvelder brand het vuur nog hevig om de stap terug te maken naar een BVO. De laatste maanden laat hij dat ook heel nadrukkelijk zien in de activiteiten van de Elite Teams.

“Ilano is een jongen die altijd de bal wil hebben en het initiatief neemt om het spel te maken. Daarnaast zet hij ook graag druk naar voren en voelt hij goed aan wanneer hij kan bijsluiten. Voor een controlerende middenvelder maakt hij makkelijk en veel goals en geeft hij veel assists. Het laatste jaar op ons platform is Ilano steeds meer gaan groeien in zijn keuzes aan de bal. Het is een speler waarvan we heel erg benieuwd zijn hoe hij zich in de komende jaren nog kan door ontwikkelen.

In een goed voetballende ploeg kan hij echt de motor zijn van het elftal en spelers met 1 pass vrij voor de goal zetten. Reden te meer waarom we Ilano een zaakwaarnemersovereenkomst en professionele begeleiding hebben geboden. Ilano mag fysiek wel een stuk sterker worden. We zien eindelijk sinds kort dat hij nu ook daar in eindelijk stappen in begint te maken. Dat zou zomaar voor hem het verschil kunnen maken of hij wel of niet het betaald voetbal haalt. “ Verteld trainer Eder do Rosario over I’tje zo als zijn teamgenoten hem graag noemen.

We add prestige to your sports…..